Máte chuť na něco z moře a chcete si užít skvělou gastronomii, tak se vydejte na Kraví horu na Slavnosti moře pořádané společností Ocean48.
Z produkce samotného Ocean48 jsme ochutnali žraločí burger, je dost podobný tomu lososovému z běžné produkce bistra Ocean48. Takže se raději věnujte tomu, co si v bistru dát nemůžete.
Ristorante Piazza si připravily výborné Benátské černé rizoto s grilovanou chobotnicí, rukolou a citronovým pestem. A jednohlasně jsme se shodli, že to bylo to nejlepší, co jsme ochutnali.
Neméně zajímavé jsou Grilovaná chapadla kalamárů teriyaki s míchaným salátem s rukolou a wafu dresinkem z produkce restaurace Kaizen. Pokud máte rádi jemnější jídlo, tak tohle je ta správná volba.
La Bouche nachystali výrorné Mušle sv. Jakuba s květákovým pyré a pikantním bramborovým chipsem. Co se týká prezentace tak ta je výborná. A já jsem si to jídlo jako milovník mušlí Svatého Jakuba velice užil, na druhou stranu mé spolustolovníky tohle jídlo tolik nezaujalo. Kombinace brambor a květákového pyré děla tento pokrm trochu těžší.
A z kuchyně Monte Bu jsme si dali Grilované tygří krevety marinované v citrónovém tymiánu na těstovinách tagliolini s mangem, chilli a kari. Omáčka k těstovinám je příjemně jemná a velice vyvážená. Krevety jsou perfektní, téměř božské.
Škoda, že jsme nemohli vyzkoušet vše, ale v bříšku už nezbylo místo a zítra jsme bohužel mimo Brno. Takže zbylé pokrmy z desítky nabízených jsou na vás.