Baba Ganoush je pomazánka nebo chcete-li dip z pečených lilků původem z blízkého východu. Namáčí se do ní zelenina nebo pečivo. Skvělá je s Tureckým chlebem.
Ingredience
- 2 lilky
- 2 vrchovaté lžičky tmavé sezamové pasty
- Šťáva z jednoho citrónu
- Lžička soli
- Lžička římského kmína
- Jedna lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
![Baba Ganoush](https://i0.wp.com/gastronomie.gentlemenswhiskyclub.cz/wp-content/uploads/2018/11/IMG_0071.jpg?resize=768%2C768)
Postup
- Do lilků uděláme pár děr jehlou na špízy a pečeme na 250° na horký vzduch zhruba pětatřicet až 40 min.
- Po upečení holky rozkrojíme a necháme vychladnout. Dužinu vydlabeme smícháme s ostatními ingrediencemi a rozmixujeme dohladka v mixéru.
- Podáváme s tureckým chlebem a pečenými paprikami.