Hranolky z batátů lze připravovat jako přílohu i jako samostatný pokrm. K přípravě se využívá minimum tuku a krom času, který stráví na pekáči v troubě, jsou absolutně časově nenáročné.
Ingredience
- olivový olej
- 2x velký batát.
- lžička tymiánu
- sůl
Postup
- Batáty oškrábeme a nakrájíme na hranolky o hraně cca 6 mm.
- Rozhodíme je na plech tak aby nebyly vzájemně slepené.
- Pokud máme olej v rozprašovači postříkáme olejem, pokud ne, tak je olejem pokapeme a promícháme v pekáči.
- Posypeme tymiánem osolíme a dáme na 35 minut péct.
- Po 35 minutách zkontrolujeme na jednom silnějším kusu, zda už jsou hranolky měkké a zda už ztratili svou vnitřní křupavost.
- Pokud jsou měkké je možné je servírovat například s majonézou, pokud ne tak ještě na 5 minut do trouby.