Typickou u nás konzumovanou přílohou je bramborová kaše. A my si ji ve stylu Roberta Mikluše uděláme Česky, ale dokonale podle receptu mého oblíbeného kuchaře, kterým není nikdo jiný než sám Marco Pierre White.
Ingredience
- 8 středně velkých brambor
- 2 dl mléka
- 50 g másla
- sůl
- dvě špetky čerstvě podrceného kmínu
Jak vidíte ingredience se neliší od těch na přípravu obyčejné bramborové kaše, ale lišit se bude příprava.
Postup
- Aby si brambory zachovaly svou chuť tak je budeme peci ve slupce na 180 °C zhruba 35 minut.
- Důležité je do brambor udělat par dírek špičkou nože jinak hrozí nebezpečí výbuchu.
- Upečené brambory rozkrojíme napůl a vyloupeme je do hrnce.
- Přidáme sůl, máslo a rozmícháme.
- Postupně přiléváme ohřáté mléko a promícháváme.
- A teď už ji stačí naservírovat k vašemu oblíbenému jídlu a lehce ji posypat kmínem. Nebo si ji dát s trhanou šunkou a karamelizovanou cibulkou.