Zeleninové kari

Zeleninové kari rychlé a velmi chutné jídlo. Pastu Panang je lepší dělat si vlastní, ale lze použít i tu z obchodu.

Ingredience

  • Dvě velké brambory
  • Velká mrkev
  • Dvě lžíce kari pasty panang
  • Dva stroužky česneku
  • Jedna červená cibule
  • Čtvrt květáku
  • 150 g malých vyloupaných a očištěných krevet
  • Dvě lžičky másla
  • Dvě lžičky kokosového oleje
  • Dvě lžíce rybí omáčky
Zeleninové kari
Zeleninové kari

Postup

  • Brambory a mrkev nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a osmahneme na másle.
  • Podlijeme vodou a vaříme doměkka.
  • Na oleji osmahneme cibulku a květák.
  • Přidáme krevety, česnek, přimícháme kari pastu a osmahneme až se kari pasta rozvoní.
  • Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme rajčata.
  • 3 min. vaříme tak, aby se všechny ingredience propojili.
  • Přidáme směs s brambor a mrkve a krátce povaříme.
  • Podáváme s rýži a posekaným koriandrem ideálně včetně stonků.

Pokud nemáte v oblibě koriandr, tak je lepší ho vynechat, než se pokusit ho nahradit petrželí.

Pokud chcete pokrm vegetariánský, vynechte krevety.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.