Zeleninové kari rychlé a velmi chutné jídlo. Pastu Panang je lepší dělat si vlastní, ale lze použít i tu z obchodu.
Ingredience
- Dvě velké brambory
- Velká mrkev
- Dvě lžíce kari pasty panang
- Dva stroužky česneku
- Jedna červená cibule
- Čtvrt květáku
- 150 g malých vyloupaných a očištěných krevet
- Dvě lžičky másla
- Dvě lžičky kokosového oleje
- Dvě lžíce rybí omáčky
Postup
- Brambory a mrkev nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a osmahneme na másle.
- Podlijeme vodou a vaříme doměkka.
- Na oleji osmahneme cibulku a květák.
- Přidáme krevety, česnek, přimícháme kari pastu a osmahneme až se kari pasta rozvoní.
- Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme rajčata.
- 3 min. vaříme tak, aby se všechny ingredience propojili.
- Přidáme směs s brambor a mrkve a krátce povaříme.
- Podáváme s rýži a posekaným koriandrem ideálně včetně stonků.
Pokud nemáte v oblibě koriandr, tak je lepší ho vynechat, než se pokusit ho nahradit petrželí.
Pokud chcete pokrm vegetariánský, vynechte krevety.