Ingredience
- Lžíce limetové šťávy
- Špetka šafránu
- Dvě vrchovaté lžíce majonézy
- Lžíce hrubozrnné hořčice
- 12 malých jarních brambor
- Lžička kmínu
- 500 ml šťávy z červené řepy
- 1 lžíce vinného octa
- Půl lžičky fenyklu
- Půl lžičky anýzu
- Půlka malého květáku
- Hrst rukoly
- 160 g sterilovaných fazolí
- Čtyři červené šalotky
- Jednu žlutou papriku
- Olivový olej
- Pepř
- Sůl
Postup
- Šafrán smícháme s limetovou šťávou a necháme 20 minut odstát.
- Poté smícháme s majonézou a hrubozrnné hořčice a dáme vychladit.
- Brambory uvaříme ve slupce ve vydatně osolené vodě s kmínem a nakrájíme na čtvrtky.
- Šťávu z červené řepy dáme do rendlíku a přidáme anýz, fenykl a ocet.
- Květák krátce povaříme (asi 3 minuty) ve šťávě z červené řepy.
- Papriku nakrájíme na pásky potřeme olejem a dáme na plech.
- Šalotku nakrájíme na čtvrtky potřeme olejem a přidáme na plech k paprikám.
- Šalotku a papriku pečeme na 190°C dokud nemá cibule nahnědlé okraje.
- Sterilované fazolky slijeme a přidáme k bramborám.
- Přidáme pečenou zeleninu majonézu rukolu a lehce promícháme.
Na místo šťávy z červené řepy lze květák vařit i ve vodě. Tu je ale potřeba navíc osolit.
Salát lze podávat i nesmíchaný servírování potom vypadá moderněji.
Je ideální jako příloha k masitým jídlům, nejlépe hovězí steak, roastbeef nebo beef Wellington.