Bramborový salát s fazolemi

Ingredience

  • Lžíce limetové šťávy
  • Špetka šafránu
  • Dvě vrchovaté lžíce majonézy
  • Lžíce hrubozrnné hořčice
  • 12 malých jarních brambor
  • Lžička kmínu
  • 500 ml šťávy z červené řepy
  • 1 lžíce vinného octa
  • Půl lžičky fenyklu
  • Půl lžičky anýzu
  • Půlka malého květáku
  • Hrst rukoly
  • 160 g sterilovaných fazolí
  • Čtyři červené šalotky
  • Jednu žlutou papriku
  • Olivový olej
  • Pepř
  • Sůl
Bramborový salát s fazolemi
Bramborový salát s fazolemi

Postup

  • Šafrán smícháme s limetovou šťávou a necháme 20 minut odstát.
  • Poté smícháme s majonézou a hrubozrnné hořčice a dáme vychladit.
  • Brambory uvaříme ve slupce ve vydatně osolené vodě s kmínem a nakrájíme na čtvrtky.
  • Šťávu z červené řepy dáme do rendlíku a přidáme anýz, fenykl a ocet.
  • Květák krátce povaříme (asi 3 minuty) ve šťávě z červené řepy.
  • Papriku nakrájíme na pásky potřeme olejem a dáme na plech.
  • Šalotku nakrájíme na čtvrtky potřeme olejem a přidáme na plech k paprikám.
  • Šalotku a papriku pečeme na 190°C dokud nemá cibule nahnědlé okraje.
  • Sterilované fazolky slijeme a přidáme k bramborám.
  • Přidáme pečenou zeleninu majonézu rukolu a lehce promícháme.
Hovězí Wellington
Hovězí Wellington

Na místo šťávy z červené řepy lze květák vařit i ve vodě. Tu je ale potřeba navíc osolit.

Salát lze podávat i nesmíchaný servírování potom vypadá moderněji.

Je ideální jako příloha k masitým jídlům, nejlépe hovězí steak, roastbeef nebo beef Wellington.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *