Skip to content
Ingredience:
- 900 g červených šalotek nebo cibule nakrájených na čtvrtky
- 4 lžíve olivového oleje
- 4 lžíce balzamikovaného octa
- 1 lžíce medu
- 1 drcená čili papřička
- 1 svítek skořice
- sůl a pepř
- 80 g rukoly, polníčku a špenátu
- 50 g sýru La Brique
- 100 g světlého pečiva nakrájeného na tenké plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička medu
- 3 lžičky balzamikového octa
Postup:
- Šalotky smíchejte v pekáči s olejem, octem a medem
- Posypte čili drcenou papričkou a přidejte skořici, osolte opepřete.
- Podlijte 150 ml vody promíchejte a pečte na 220 °C 50 minut. Vždy po 20 minutách promíchejte.
- Podlévejte a odškrabávejte přípečky.
- Na plech rozložte pečivo pokapané olivovým olejem a vložte na 15 minut do trouby.
- Do šťávy přidejte 50 ml horké vody, med a balzamikový ocet. Dobře promíchejte.
- Na talíř servírujte šalotky překryté zelenými listy posypané pečivem a sýrem. To celé přelijeme zálivkou z výpeku.
Related