V jednoduchosti je síla a v čerstvých krevetách je kouzlo tohoto receptu. Ingredience jsou uváděny na dvě porce.
Ingredience
- 75 ml extra panenského olivového oleje
- 6 stroužků česneku nakrájených na tenké plátky
- 1 čili paprička nasekané nadrobno
- Sůl
- 14 čerstvě vyloupaných krevet
- 250 g čerstvých těstovin nejraději mám papardelle
- Snítku hladkolisté petržele
Postup
- Na oleji osmahněte čili papričky, přidejte česnek a udělejte do měkka. Osolte.
- Přidejte krevety a osmažte do hotova, tohle chce trochu cviku, tak se nebojte napoprvé některou větší krevetu rozkrojit a zkontrolovat jestli je celé hotová.
- Přimíchejte těstoviny uvařené dle návodu ve vydatně osolené (vrchovatá lžička) vodě.
- Servírujte posypané čerstvou petrželí.
Vylepšení
Pro každou porci si dejte jednu krevetu bokem, z jednoho boku ji oloupejte a jemně osolenou udělejte na grilu a servírujte položenou nahoru na těstoviny.