PASTA AGLIO OLIO PEPERONCINO E GAMBERETTI

V jednoduchosti je síla a v čerstvých krevetách je kouzlo tohoto receptu. Ingredience jsou uváděny na dvě porce.

Ingredience

  • 75 ml extra panenského olivového oleje
  • 6 stroužků česneku nakrájených na tenké plátky
  • 1 čili paprička nasekané nadrobno
  • Sůl
  • 14 čerstvě vyloupaných krevet
  • 250 g čerstvých těstovin nejraději mám papardelle
  • Snítku hladkolisté petržele

Postup

  • Na oleji osmahněte čili papričky, přidejte česnek a udělejte do měkka. Osolte.
  • Přidejte krevety a osmažte do hotova, tohle chce trochu cviku, tak se nebojte napoprvé některou větší krevetu rozkrojit a zkontrolovat jestli je celé hotová.
  • Přimíchejte těstoviny uvařené dle návodu ve vydatně osolené (vrchovatá lžička) vodě.
  • Servírujte posypané čerstvou petrželí.

Vylepšení

Pro každou porci si dejte jednu krevetu bokem, z jednoho boku ji oloupejte a jemně osolenou udělejte na grilu a servírujte položenou nahoru na těstoviny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.