Salát Waldorf je známá klasika a salát, který rád nejen jím, ale taká dělám. Zabere totiž jen pár minut a tím, že je trochu hutnější tak zastoupí plnohodnotné jídlo.
Ingredience
- 1/4 celeru nakrájíme na tenké nudličky
- 3 oloupaného řapíky řapíkatého celeru nakrájeného na tenké nudličky
- 2 kyselá jablka nakrájená na tenké nudličky
- 3 lžíce majonézy
- 3 lžíce zakysané smetany
- 4 hrsti vlašských ořechů
- třtinový cukr
- citronová šťáva čerstvě vymačkaná z citrónu
- mletý bílý pepř
- sůl
Postup
- Smícháme majonézu se zakysanou smetanou, dochutíme cukrem, pepřem, solí a citronovou šťávou.
- Do majonéze vmícháme oba celery, a nakonec zlehka i jablka.
- Před podáváním ho nechte půl hodiny zaležet.
- Servírujte s pečivem posypané nahrubo rozdrcenými vlašskými ořechy.
Odpočinek salát před konzumací rozhodně prospěje chutě se krásně propojí. Bez problému zvládne i 24 hodin skladování.