Tohle sice nepatří mezi nejlevnější recepty, ale odvděčí se vám vyváženou ovocně exotickou chutí a výživovou hodnotou, se kterou si zadá jen málo co.
Tento salát jsem ochutnal u Butcher’s v Brně a poté jsme si ho dal ještě několikrát, než se mi podařilo zjistit jak ho vyrobit doma. Řadí se mezi má vůbec nejoblíbenější jídla.
Ingredience
- Jedno dobře zralé mango
- Jedno dobře zralé avokádo
- 4 kostky asijských Fast Cooking Noodls
- 2 lžíce sojové omáčky
- 200 g sherry rajčat
- směs listových salátů
- 4 lžičky piniových semínken
Sojovou omáčku doporučuji Kikkoman, nebo jinou kvalitní světlou sojovou omáčku které obsahuje jen vodu, sójové boby, pšenici a sůl. Kvalita sojové omáčky je zde opravdu důležitá.
Postup
- Do osolené vody dámě vařit nudle.
- Oloupané mango naporcujeme na kostičky o hraně cca 1 cm.
- Na obdobnou velikost nakrájíme rajčata i avokádo.
- Polovinu manga dáme do nádoby spolu se sojovou omáčkou a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
- Nudle přecedíme, rychle propláchneme studenou vodou a necháme minutku okapat.
- Saláty natrháme a nachytáme na talíř po obvodu.
- Druhou polovinu manga, avokádo a rajčata smícháme a naaranžujeme do středu talíře.
- Na tuto směs dáme nudle, které polijeme dresingem z manga a sojové omáčky.
- Na závěr posypeme opraženými piniovými semínky.
Tento salát se perfektně hodí k chobotnic, hovězímu nebo kuřecímu masu v omáčce teriyaki.