Hranolky z batátů

Hranolky z batátů lze připravovat jako přílohu i jako samostatný pokrm. K přípravě se využívá minimum tuku a krom času, který stráví na pekáči v troubě, jsou absolutně časově nenáročné.

Ingredience

  • olivový olej
  • 2x velký batát.
  • lžička tymiánu
  • sůl
Hranolky z batátů
Hranolky z batátů

Postup

  • Batáty oškrábeme a nakrájíme na hranolky o hraně cca 6 mm.
  • Rozhodíme je na plech tak aby nebyly vzájemně slepené.
  • Pokud máme olej v rozprašovači postříkáme olejem, pokud ne, tak je olejem pokapeme a promícháme v pekáči.
  • Posypeme tymiánem osolíme a dáme na 35 minut péct.
  • Po 35 minutách zkontrolujeme na jednom silnějším kusu, zda už jsou hranolky měkké a zda už ztratili svou vnitřní křupavost.
  • Pokud jsou měkké je možné je servírovat například s majonézou, pokud ne tak ještě na 5 minut do trouby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.