Patřím mezi lidi co se poněkud trápí když mají sníst papriku když je samotná a syrová nedej bože tu zelenou. Ale pokud je součástí salátu tak se zní stává má oblíbená zelenina. A nejvíce ji mám rád právě v tomto lehkém ale chuťově velice výrazném salátu.
Ingerdience
- velká červená paprika
- 3 stroužky česneku
- 3 dobře zralá rajčata
- snítka rozmarýnu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kvalitního balzamikového octa
- sůl
- nahrubo namletý černý pepř
Zralost rajčat a kvalita balzamikového octa jsou pro tento salát klíčové.
Postup
- Papriku nakrájíme na tenčí nudličky a rajčata na kostičky. A odložíme do mísy.
- Z česneku vyndáme klíček a nekrájíme na tenké plátky. Rozmarýn nasekáme na drobno. A přisypeme do mísy.
- Zlijeme olejem, octem osolíme opepříme a dobře promícháme.
- Necháme 10 minut zaležet v chladu.
- Podáváme s čerstvým pečivem.