Pečené brambory s česnekovým máslem

Původně příloha, kterou jsem si jako dítě oblíbil natolik, že si ji rád dělám jako hlavní jídlo a zapíjím to podmáslím.

Ingredience

  • Půl kila brambor
  • 50 g másla
  • sůl
  • kmín
  • 4 stroužky naškrábaného česneku
Brambory s česnekovým máslem
Brambory s česnekovým máslem

Postup

  • Brambory pokrájíme na plátky tlusté cca 3 mm
  • Do trouby předehřáté na 190 °C pečeme tak dlouho dokud nevypadají jako na obrázku
  • Máslo smícháme se solí, naškrabaným česnekem, a čerstvě podrceným kmínem.
  • Horké brambory smícháme s česnekovým máslem v míse podáváme s podmáslím.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *