Skip to content
Ingredience:
- 50 – 100 ml extra panenského olivového oleje
- 1 čili paprička pokrájená nadrobno
- 1 palice česneku pokrájeného na plátky
- 100 g čerstvého baby špenátu
- 250 g čerstvých těstovin
Postup:
- Čili papričky a prohřejeme v oleji tak, aby začali bublat.
- Přidáme česnek a pomalu upravujeme tak, aby zprůhledněl a ztratil palčivost. Nesmí zhnědnou, zhořknul by.
- Přidáme špenát a necháme ho zavadnou (ztratí objem).
- Promícháme s těstovinami uvařenými podle návodu.
- Jídlo dosolíme.
Doporučení:
- Na závěr je jídlo vhodné dosolit maldonskou solí dodá jídlu nový rozměr.
- Je možné použít i parmezán, ale dle mého se k této variantě tolik nehodí. Schoval bych si ho k variantě s petrželí.
Related