Pasta aglio olio peperoncino e spinaci

Ingredience:

  • 50 – 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 čili paprička pokrájená nadrobno
  • 1 palice česneku pokrájeného na plátky
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 250 g čerstvých těstovin

Postup:

  • Čili papričky a prohřejeme v oleji tak, aby začali bublat.
  • Přidáme česnek a pomalu upravujeme tak, aby zprůhledněl a ztratil palčivost. Nesmí zhnědnou, zhořknul by.
  • Přidáme špenát a necháme ho zavadnou (ztratí objem).
  • Promícháme s těstovinami uvařenými podle návodu.
  • Jídlo dosolíme.

Doporučení:

  • Na závěr je jídlo vhodné dosolit maldonskou solí dodá jídlu nový rozměr.
  • Je možné použít i parmezán, ale dle mého se k této variantě tolik nehodí. Schoval bych si ho k variantě s petrželí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.