Občas se stane, že se na vaření dost času nenajde a lednice je prázdná. V mrazákumám ale vždy kukuřici, fazolky a edamame.
Ingredience:
- 1 čili paprička Bird’s Eye posekaná najemno
- 1 lžíce oleje na smažení (arašídový nebo řepkový)
- 100 g fazolových lusků propláchnutých horkou vodou, pokud máte fazolky čerstvé je to k dobru věci
- 100 g vyloupaných edamame
- 100 g cukrové kukuřice
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce omáčky hoisin
- 2 porce nudlí Chow Main nebo Fast Cooking Noodels
- 1 lžíce sezamového oleje
Postup:
- Na rozpáleném oleji na smažení osmažíme čili papričku a fazolové lusky.
- Poté přidáme rozmraženou kukuřici a edamame a za stálého míchání osmažíme, než se na některých zrnech nezačnou dělat tmavé skvrnky.
- Mezitím si uvaříme nudle dle receptu na obalu.
- Do osmažené směsi vmícháme omáčku Hoisin a sójovou omáčku a krátce osmahneme.
- Nudle slijeme. Vmícháme je do směsi. Vypneme plamen a dochutíme sezamovým olejem.
Doporučení:
- Pokud nemáte dostatečně výkonný hořák nebo indukci nedělejte více jak dvě porce. Fazolky je potřeba osmažit zprudka aby si zachovali konzistenci. Platí to i pokud používáte fazolky čerstvé.
- K rozmrazení kukuřice a edamame je stačí prolít horkou vodou a nechat pár minut odstát za občasné promíchání pro urychlení tepelné výměny.
- Pokud máte rádi ostřejší tak se čili nebojte tomuhle receptu sluší.