Nudle s Edamame

Občas se stane, že se na vaření dost času nenajde a lednice je prázdná. V mrazákumám ale vždy kukuřici, fazolky a edamame.

Ingredience:

  • 1 čili paprička Bird’s Eye posekaná najemno
  • 1 lžíce oleje na smažení (arašídový nebo řepkový)
  • 100 g fazolových lusků propláchnutých horkou vodou, pokud máte fazolky čerstvé je to k dobru věci
  • 100 g vyloupaných edamame
  • 100 g cukrové kukuřice
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce omáčky hoisin
  • 2 porce nudlí Chow Main nebo Fast Cooking Noodels
  • 1 lžíce sezamového oleje
Nudle s edamame

Postup:

  • Na rozpáleném oleji na smažení osmažíme čili papričku a fazolové lusky.
  • Poté přidáme rozmraženou kukuřici a edamame a za stálého míchání osmažíme, než se na některých zrnech nezačnou dělat tmavé skvrnky.
  • Mezitím si uvaříme nudle dle receptu na obalu.
  • Do osmažené směsi vmícháme omáčku Hoisin a sójovou omáčku a krátce osmahneme.
  • Nudle slijeme. Vmícháme je do směsi. Vypneme plamen a dochutíme sezamovým olejem.

Doporučení:

  • Pokud nemáte dostatečně výkonný hořák nebo indukci nedělejte více jak dvě porce. Fazolky je potřeba osmažit zprudka aby si zachovali konzistenci. Platí to i pokud používáte fazolky čerstvé.
  • K rozmrazení kukuřice a edamame je stačí prolít horkou vodou a nechat pár minut odstát za občasné promíchání pro urychlení tepelné výměny.
  • Pokud máte rádi ostřejší tak se čili nebojte tomuhle receptu sluší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.