Hrachové brambory

Ingredience:

  • 350 g brambor
  • 100 g žlutého půleného loupaného hrachu
  • 125 ml mléka
  • cca 6 mm široký pásek másla (15g)
  • sůl
Hrachové brambory

Postup:

  • Hrách uvaříme doměkka v osolené vodě (cca 40 minut) a slijeme
  • Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě (cca 20 minut) a slijeme
  • Obě ingredience v hrnci rozšťouchám tak aby si ponechali texturu
  • Přidáme máslo a teplé mléko a dle potřeby dosolíme.

Doporučení

  • Skvěle se hrachové brambory hodí třeba jako příloha k vinné klobásce.
  • Pokud ponecháte brambory ve slupce skvěle to vylepší texturu i chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *