Recept byl uvařen pro samotného Napoleona po bitvě u Marenga. No a vařil dá se říct ze zbytků. V tom našem oproti původnímu údajně chybí vaření raci a křepelčí vejce, ale je natolik chutný a oblíbený u mých přátel, že ho uvedu tak, jak jej dělám já.
Navíc tohle je náš první videorecept a vůbec naše video prvotina. Takže za každý konstruktivní kousek kritiky budeme vděční.
Ingredience na dvě porce
Kuře Marengo:
- 2 kuřecí stehna, vykostěná, bez kůže a překrojená napůl,
- 2 lžíce Provensálských bylinkek,
- 350 ml suchého bílého vína,
- 150 g rajčatového protlaku,
- 2 lžičky cukru a
- 100 g slitých černých oliv nakrájených najemno.
Smažené žampiony
- 2 lžíce oleje,
- 200 g žampionů,
- sůl a pepř.
Bageta s česnekovým máslem
- Snítka petrželové natě,
- dva stroužky česneku,
- 50 g másla,
- sůl a
- 1 bagetu nebo jiné oblíbené křupavé pečivo může být i tmavé, ale kváskový chleba či běžný rohlík se nehodí.