Dušená mrkev nepatří mezi zrovna oblíbená jídla, ale to neznamená, že se nedá udělat dobře. Znám minimálně tři recepty, které to dokazují. Ten nejvzdálenější od jídelnové klasiky vám dnes představím.
Ingredience:
- 5 velkých mrkví nakrájených na kostičky
- 1 velká červená paprika nakrájená na kostičky
- centimetrový pásek másla
- lžíce kečupu
- lžíce hořčice
- pepř
- lžička kmínu
- sůl
- velká cibule nakrájená na hrubo
Postup:
- Na másle orestujeme cibuli a mrkev dokud mrkev nechytí nažloutlou barvu.
- Přidáme papriku sůl pepř a kmín a 2 minuty restujeme.
- Hořčici a kečup rozmícháme v 1,5 dcl vody a vlijeme do pánve.
- Směs dusíme dokud se neodpaří všechna voda.
- Podáváme například se sázeným vejcem a pečivem.
Požívejte kvalitní kečup například Kant nebo FineLine.