Mrkváč

Mrkváč neboli mrkvový dort je můj oblíbený dezert. Je asi jediný, který se odhodlám péct více než jedenkrát za rok.

Ingredience:

  • 450 g na jemno strouhané mrkve
  • 275 g hladké mouky
  • 200 g hnědého cukru
  • 80 g nasekaných lískových ořechů
  • 80 g nasekaných mandlí
  • 80 g nasekaných vlašských ořechů
  • 150 ml oleje
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • půl lžičky soli
  • 4 vejce

Postup:

  • Vejce cukr a olej v míse vyšleháme.
  • Přidáme skořici prášek do pečiva sodu a smícháme s moukou.
  • Postupně přimícháváme směs sypkých ingrediencí do vyšlehané směsi.
  • V mícháme mrkev a nasekané ořechy.
  • Do máslem vytřeného a hrubou moukou vysypaného pekáče nalijeme těsto a stěrkou ho natlačíme ke krajům.
  • Pečeme zhruba hodinu na 180 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.