Mé nejoblíbenější těstoviny a vlastně ty úplně nejsprostější jsou Aglio Olio e Peperoncino. Jak se říká: „V jednoduchosti je síla.“
Ingredience na 2 porce:
- 250 g špaget, pokrm po výší, když použijete čerstvé těstoviny
- 1 dl olivového extra panenského oleje
- 8 stroužků česneku nakrájených na tenké plátky
- dvě čerstvé chilli papričky
- Snítka petržele, hladkolistá je chuťově zajímavější než kudrnka kterou jsem použil
- 4 lžíce najemno nastrouhaného parmezánu já osobně dávám přednost sýru Grand Moravia
Dle návodu si v dobře osolené vodě s trochou olivového oleje uvaříme těstoviny.
Do rozehřátého oleje vhodíme zpěnit chilli papričku, přihodíme česnek, krátce jej osmažím, a jakmile vypadnou středy, tak vypneme oheň a necháme dojít. Česnek nesmí zhnědnout. Zhořknul by.
V mícháme uvařené těstoviny a je dá se říci hotovo. Další kroky jsou nepovinné, ale dle mého toto jídlo dělají dokonalé.
Ale abychom měli barvy Itálie, přisypeme najemno nakrájenou hladkolistou petržel.