Aglio Olio e Peperoncino

Mé nejoblíbenější těstoviny a vlastně ty úplně nejsprostější jsou Aglio Olio e Peperoncino. Jak se říká: „V jednoduchosti je síla.“

IMG_1860

Ingredience na 2 porce:

  • 250 g špaget, pokrm po výší, když použijete čerstvé těstoviny
  • 1 dl olivového extra panenského oleje
  • 8 stroužků česneku nakrájených na tenké plátky
  • dvě čerstvé chilli papričky
  • Snítka petržele, hladkolistá je chuťově zajímavější než kudrnka kterou jsem použil
  • 4 lžíce najemno nastrouhaného parmezánu já osobně dávám přednost sýru Grand Moravia

Dle návodu si v dobře osolené vodě s trochou olivového oleje uvaříme těstoviny.
IMG_1862

Do rozehřátého oleje vhodíme zpěnit chilli papričku, přihodíme česnek, krátce jej osmažím, a jakmile vypadnou středy, tak vypneme oheň a necháme dojít. Česnek nesmí zhnědnout. Zhořknul by.
IMG_1863

V mícháme uvařené těstoviny a je dá se říci hotovo. Další kroky jsou nepovinné, ale dle mého toto jídlo dělají dokonalé.
IMG_1866

Ale abychom měli barvy Itálie, přisypeme najemno nakrájenou hladkolistou petržel.
IMG_1869

A na závěr zasypeme dle chuti parmazánem.
IMG_1870 (2)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.