Koprová polévka

Rychlá zeleninová polévka s čerstvým koprem.

Ingredience

  • 1 menší cibule nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku pokrájený na tenké plátky
  • 2 střední mrkve nastrouhané nahrubo
  • 1/8 celeru nastrouhaná nahrubo
  • 1 lžička přepuštěného másla
  • 5 středních brambor nakrájeným na drobné kostičky
  • sůl a pepř
  • 100 ml 30% smetany ke šlehání
  • Hrstka posekaného čerstvého kopru

Koprová polévka

Postup

  • Na přepuštěném másle krátce osmažíme cibulku a česnek a přidáme kořenovou zeleninu a zlehka osmažíme.
  • Zalijeme 400 ml vody a necháme 10 minut povařit.
  • Vývar ze zeleniny slijeme, osolíme, opepříme a dáme do něj vařit brambory.
  • Do zeleniny přilijeme dalších 400 ml vody a 10 minut vaříme. Vývar slijeme a přidáme k bramborám.
  • Jakmile jsou brambory hotové vypneme plamen, přilijeme smetanu a přidáme kopr.
  • Dále již nevaříme, aby si kopr zachoval čerstvé aroma a barvu.

Variace

Dva brambory můžeme nahradit půlkou květáku. Já osobně si variantu s květákem užívám mnohem víc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.