Houskový knedlík je v České Republice oblíbenou přílohou. Tak se podíváme jak na něj.
Ingredience
- 5 starších rohlíků
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- Zarovnanou lžiku soli
- Hrst petrželová nati
Postup
- Dámě vařit vodu do velkého hrnce.
- Rohlíky nakrájíme na kostky.
- Oddělíme žloutky a bílky.
- Z osolených bílků vyšleháme pevný sníh.
- Žloutky promíchéme s nasekanou petrželí a rohlíky.
- Přelijeme mléko a mícháme dokud se nevskákne.
- Potom rychle přidáme sníh a důkladně, ale opatrně promícháme.
- Na potravinářskou fólii dáme polovinu těsta a zamotáme do tvaru šišky.
- Na konce utáhneme a zasukujeme. Pokuste se ven vytlačit přebytečný vzduch.
- Vytvoříme ještě jednu vstvu fóli tak aby byl knedlík dobře utěsněn.
- Vložíme do hrnce s vroucí vodou.
- Vaříme 25 minut (po 10 minutách knedlík obrátíme.
- Po vyjmutí odstříháme suky na krajích fólie a knedlík vybalíme.
- Krájíme ho strunou nebo nití.
- V případě že knedlík chceme konzumovat později, je možné ho nechat zabalený ve fólii.
- Po vychladnutí je možné ho krájet i nožem.
Pokud potřebujeme udělat knedlík a máme jen čerstvé rohlíky pak jim pomůžou 3 minuty v troubě na 180°C se zapnutým horkým vzduchem. Rohlíky dávejte do trouby již nakrájené. Potom je musíme nechat aspoň 10 muinut vychládnout.