Čočka Teriyaki je výborná výrazná příloha.
Ingredience
- 2OO g černé čočky
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 20 g másla
- 50 ml vody
- 20 ml sojové omáčky
- 3 lžíce medu
- 2 cm kořene zázvoru
- 2 stroužky česneku
- lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu
![Cocka Teriyaki](https://i0.wp.com/gastronomie.gentlemenswhiskyclub.cz/wp-content/uploads/2018/11/IMG_0169.jpg?resize=768%2C768)
Postup
- Čočku dáme vařit, po pěti minutách varu vyměníme vodu a dovaříme do měkka a poté slijeme.
- Řapíkatý celer oškrábeme a pokrájíme tenké měsíčky.
- Roztopíme máslo a celer na něm osmažíme.
- Česnek a zázvor posekáme najemno.
- Polovinu vody, sojovou omáčku, česnek zázvor a med dáme do rendlíku a přivedeme k varu.
- Druhou polovinu vody smícháme se škrobem.
- Směs vody a škrobu přidáme k vařící směsi a mícháme do zhoustnutí.
- Smícháme tři lžíce Teriyaky omáčky, uvařenou čočku, celer a podáváme jako přílohu.